PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.11.2015 7:39:51 - Honza Zjara

Ropa z ISIL do Itálie

Vážený pane poslanče, mám tak trochu spekulativní názor. Rád bych znal Váš pohled na tuto věc. Na začátku uprchlické vlny se psalo, že přes Řecko,Turecko a ITÁLII proudí do Evropy statisíce uprchlíků. Nějak nám z toho Itálie ale vypadla. Proč asi? Někdo musí od ISIL kupovat ropu a hlavně ji přepravit do Evropy a následně prodat. Čí jsou asi tyto firmy zabývající se touto činností? Myslíte si, pane poslanče, že legální společnost bude riskovat obchodováním z IS? Navíc původ ropy jde dle složení poznat. Kolik se tu jmenovalo států kterým působí problémy jen tranzit běženců? Itálie mezi nimi není proč asi? Jak se říká jedna a jedna jsou dvě. Logika by tu byla. Navíc, Itálie se neangažuje v bombardování. Nebo alespoň jsem to nikde na Internetu nezaznamenal. Co vy na to?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.11.2015 16:28:15 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, Itálie vypadla, protože balkánská cesta je daleko bezpečnější a pohodlnější. Hlavním cílem migrantů je Německo, bez kterého nemůže celá ta slavná "evropská integrace" existovat. Migrantská krize je akce řízená americkými a tureckými službami a Američané a Turci tím sledují několik cílů. Ropa do Evropy (nejen Itálie) jde přes Turecko. Když se začala rýsovat spolupráce proti ISIL, Turecko zasáhlo sestřelením SU-24. Ironický výraz v obličeji premiéra Davutoglu byl výmluvný. Pokud Rusko odpoví tím, že zastaví projekt Turkish Stream, bude to ke spokojenosti Američanů a Turků další rána do vazu Evropě. Není vůbec náhodou, že se NATO a USA hned postavily na stranu Turecka.