PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.11.2015 13:29:58 - Pavel Ticháček

SESTŘELENÉ LETADLO

Pane poslanče, co soudíte o turecké verzi sestřelení ruského bombardéru? Nebude to spíš tak, že jim tam vadili při transportu ropy kterou Turci levně kupují od islamistů?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.11.2015 16:38:03 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, pane Ticháčku, turecký prezident Erdogan sní svůj sen, aby vzniklo zase něco na způsob Osmanské říše, tedy sní sen o dominantní pozici Turecka v regionu. K tomu potřebuje rozbít Balkán a Blízký Východ. Proto ta spolupráce s islamisty, proto vydírání Evropské unie přes takzvané uprchlíky. S islámským státem mají Turci čilé styky a ropa od ISILu do Evropy a jinam jde přes Turecko. Proto také to sestřelení letadla- šlo o to, aby se zabránilo spolupráci mocností proti Islámskému státu, jehož je Turecko faktickým spojencem. A proto také byla katarská delegace na kyjevském zbrojním veletrhu a dohodla nákup proltietadlového systému Pečora pro islamisty ( zásilka podle informací z médií má jít přes Turecko).  Turci tvrdí, že varovali letadla (nevyzbrojená pro bojový střet) desetkrát. A přitom sami Turci sdělili, že to sestřelené letadlo bylo v tureckém vzdušném prostoru 17 vteřin. Technicky není možné desetkrát varovat za sedmnáct vteřin! V každém případě existovalo přímé spojení, "horká linka", mezi generálními štáby obou armád. Turci hned stříleli, aniž by horskou linku využili. Toto spojení teď Rusové zrušili. Na letadlové lodi u Lattálije budou mít rakety SAM-400 s dostřelem 400 km a schopností sestřelit rychle se pohybující cíl do výše 30 km. Bombardéry budou napříště doprovázeny stíhačkami. Každý pokus o zničení ruského letadla se setká s odvetou. Turecký pokus vrazit klín mezi Rusko a Západ byl určitě konzultován s Američany. Jsem zvědavý na další vývoj.