PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.12.2015 13:52:52 - pravda55

Kdo plní kasu „Islámského státu“

a není to náhodou EU? co roděluje finance pro turecko a následně putují do IS?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.12.2015 22:04:06 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Napřímo snad zatím ne. Zato různými oklikami - plnými hrstmi. Hlavně dárečky pro Erdogana, jednoho z vůbec posledních, kdo si cokoli na ten způsob zaslouží.

Protože většina zbraní i "lidských zdrojů" teroru v Sýrii se tam hrne právě přes Turecko. Tam se tisíce teroristů cvičí i léčí atd. Migrační vlna do Evropy míří z tureckých táborů, a ne ze Sýrie. Erdogan si je postavil za víc než 6 miliard dolarů. Ne z charitativního soucitu, ale jako rezervoár "obyvatelstva" pro syrské území, které plánoval anektovat, až by nad Sýrií vznikla "bezletová zóna". Záminkou k americké agresi, na níž se chtěl podílet, byla špinavost s chemickými zbraněmi v srpnu 2013, lživě připsaná Asadově vládě.

Když se vražedné kaskádě, již měla zdůvodnit, podařilo zabránit, ty dva milióny lidí v lágrech zůstaly Erdoganovi na krku. Ze Sýrie jsou jen z menší části. Je to směska, kterou posbíral v Afghánistánu, Pákistánu. Libyi i dalších afrických a blízkovýchodních státech. Že si ji "služby" (zdaleka nejen ty turecké) prošpikovaly i svými lidmi, je veřejným tajemstvím. Už je signalizují i kontrarozvědky SRN a dalších západoevropských zemí. 

"Bundesmutti", jak se v Německu říká Angele Merkelové, však - místo aby mu to otřískala o rypák - jezdí Erdogana ještě uplácet, aby nám tolik běženců, jako dosud, už neposílal. Kdy se ukáže, jaký díl z těch tří miliard EUR půjde na jiné účely, výcvik a vyzbrojování teroristické chátry nevyjímaje, je jen otázkou času. Krajně ošidné jsou i hrátky s urychlením tureckého členství v EU. Za situace, kdy v Ankaře vládnou Muslimští bratři, by to bránu islámskému fundamentalismu otevřelo už úplně dokořán. Také průměrná úroveň HDP a příjmu na hlavu by v Unii klesla natolik, že například naše země by rázem přišla o nárok na dotace a stala se naopak "čistě dárcovským" státem. 

Tím jediným, kdo si naši podporu skutečně zaslouží, je Asadova vláda. S teroristy nekoketuje, ale tvrdě bojuje. O sedm milionů lidí, vyhnaných z území, kde zuří teror a válka, se stará obdivuhodně. Zvládá to na hlavu a den za sedminu sumy, již pobyt migranta stojí nás.  Kdo viděl Asadovo interview v ČT - a metanol "pravdy a lásky" mu nezrasoval duši - musí před jeho státnickou moudrostí smeknout až k zemi. Český politický zvěřinec mu nesahá ani po kotníky. Že je to chlap, oddaný zájmu vlastní země - a dobrák od kosti, a ne žádný sadista - mu kouká z očí. Vřele doporučuji si ten výraz srovnat s tím, co čiší z tváře Erdogana. 

Místo ptákovin, které nám diktuje "Bundesmutti", to chce přímý dialog s Damaškem. Férovou dohodu, že mu Syřany budeme důstojně vracet tam, kde má situaci pod kontrolou - a peníze, mající problém řešit hned u zdroje, posílat právě jemu, a ne jedinému z kámošů "Islámského státu". Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE