Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.12.2015 16:22:10 - Jimy

Fandím Vám

1) K vlastnictví Agrofertu
„Je známo, že do roku 2001 vlastnila většinový podíl Agrofertu společnost Ost Finanz und Investition (O. F. I.) se sídlem ve Švýcarsku. Od samého počátku byla zpochybňována, že jde jen o „skořápku“ s neprůhlednou vlastnickou strukturou. Dodnes nebylo objasněno pozadí firmy O. F. I. ani skutečný původ jejího kapitálu. Kdy utnete všechny spekulace a zveřejníte, kdo vlastnil O. F. I., sedm let stojící za vzestupem Agrofertu?“
2) Ameropa
„O. F. I. prodala svůj podíl společnosti Ameropa. Stalo se tak krátce před první privatizací Unipetrolu, který vám následně vláda přiklepla, aniž šlo o nejvyšší cenovou nabídku. Tehdy jste Ameropu chválil jako zkušenou mezinárodní společnost, jejímž stoprocentním akcionářem je švýcarská rodina Zivy. Co říkáte aktuálním zprávám, že generální ředitel Ameropy Andreas Zivy je klíčovou postavou největší úplatkářské kauzy v dějinách Norska? Není paradoxní, že je podezřelý z rozsáhlých karuselových podvodů, což je vaše klíčové téma?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.