Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.12.2015 7:25:00 - MUDr.Miloš Rejmont

Memorandum

Dobrý den paní poslankyně, co říkáte následující zprávě? Předžalobní výzvou chce Lékařský odborový klub (LOK) od ministerstva zdravotnictví dosáhnout splnění závazku, že platy lékařů v nemocnicích budou odpovídat trojnásobku průměrného platu v zemi. Závazek státu zakotvilo memorandum, které v únoru 2011 podepsal tehdejší šéf resortu Leoš Heger (TOP 09) s předsedou LOK Martinem Engelem.

"Předžalobní výzvu jsme v říjnu dali na ministerstvo ohledně neplnění závazků České republiky plynoucích z memoranda. Pokud do dvou měsíců nezareaguje, bude následovat soudní žaloba," řekl dnes Engel ČTK.
Děkuji za odpověď. MUDr.Miloš Rejmont

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.01.2016 19:43:39 - Mgr. Jana Pastuchová

Dobrý den, děkuji za dotaz. Ač bych lékařům a zdravotnickému personálu obecně navýšení platů já osobně přála, protože vím, jak je tato práce náročná, myslím si (a nejsem právník), že obsah memoranda není soudně vymahatelný. Věřím ale, že se najde jiná cesta, jak postupně platy navyšovat. Na skokové navýšení bohužel nejsou ve státním rozpočtu peníze a lékaři bohužel nejsou jedinou skupinou zaměstnanců, kteří by to potřebovali. Je tu i nelékařský zdravotnický personál, hasiči, policisté, učitelé, sociální pracovníci atd.

S úctou,
JP