Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.03.2012 12:46:59 - Betinka

Senát

Pane předsedo, co říkáte na průzkum SANEPU, že Češi podporují zrušení senátu? Proč je podle vás senát důležitý? Já osobně se domnívám, že je Senát podstatný, ale ne, když dnes funguje, tak jak funguje

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.03.2012 10:47:34 - Milan Štěch

Dobrý den,

Senát bohužel stále trpí tím, že byl ustaven podstatně později než Poslanecká sněmovna, ačkoli Ústava ČR zakotvila existenci dvoukomorového parlamentu již od počátku. Mnozí občané se proto domnívají, že horní parlamentní komora je v českém ústavním systému něco nadbytečného, a to i přesto, že Senát nyní i dříve potvrzuje svůj smysl. Permanentně opravuje zákony, které s vážnými chybami a nedostatky přicházejí z Poslanecké sněmovny, a zabývá se zásadními celospolečenskými tématy, které Poslanecká sněmovna nebo váda ignorují. Myslím, že jen v posledním roce Senát svými zásahy do legislativních předloh ušetřil a ve prospěch občanů nasměroval desítky miliard korun. Příkladem může být změna loterijního zákona.  

Zdravím Vás! MŠ