Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.01.2016 13:27:49 - MichalSvoboda

Protikuřácký zákon

Dobrý den.Jsem rád,že jste se v rozhovoru sama přiznala,že také nejste zralá zbavit se maloměšťáctví, když nechcete přijmout argumenty odpůrců protikuřáckého zákona.Já-ač sám nekuřák-zastávám názor,že nikdo nikoho nenutí navštívit podnik,ve kterém se mu nelíbí.Je přece svoboda podnikání.Je-li nějaký nekuřák natolik zamindrákovaný,nechť se srabácky neschovává za legislativu a založí podnik nekuřácký,který může konkurovat tomu kuřáckému a přetáhne tak hosty a zaměstnance-nekuřáky.Nekuřáky chraňte na veřejných místech,ale přestaňte buzerovat soukromé podniky,přestože je navštěvuje veřejnost a to zdůrazňuji ZCELA DOBROVOLNĚ.Také se může stát,že vám zákon smete ze stolu ústavní soud,jelikož kuřák má stejná ústavní práva jako nekuřák.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.01.2016 19:40:40 - Mgr. Jana Pastuchová

Hezký den, děkuji Vám za názor. Záleží asi na tom, jak si kdo pojem maloměšťáctví vysvětluje. Hovoříte tady o svobodě podnikání. Ony ale zdravotní následky kouření, aktivního i pasivního, jsou stejné jak v soukromém, tak ve veřejném prostoru. Řešit je pak musí veřejné zdravotnictví, z veřejných peněz - pojištění. Nekuřáků je (díkybohu) v ČR stále většina. Sečteno a potrženo, veřejný zájem je veřejný zájem a pokud žijeme v civilizované demokratické společnosti, musí v těchto zcela jasných případech zájem menšiny a soukromé zájmy ustoupit. Máte pravdu, kuřák má stejná práva jako nekuřák. Nekuřák má právo na ochranu svého zdraví. Kuřák také. Nekuřák ale tím, že nekouří, neohrožuje sebe a nemůže ohrozit ani nikoho dalšího, kuřák naopak. Pro úplnost doplňuji, že nejsem pro zákaz kouření elektronických cigaret.

S úctou,
JP