Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.01.2016 23:07:16 - Jara56

Dobrý večer, pane poslanče.

Co říkáte na fakt, že Česká zbrojovka se místo spolupráce na programu vlády k podpoře domácího průmyslu snaží likvidovat české výrobní firmy a nahrazovat jejich kvalitní výrobky šuntem vyráběným v Asii, který chce i za cenu neskutečných úplatků a s vědomím, že ohrožuje životy vojáků, za každou cenu v rozporu se zákony ČR protlačit do resortu? Narážím na kauzu "neprůstřelné vesty". Víte o tom, že policie ČR už 2x jejich vesty odmítla jako nebezpečné?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.01.2016 10:14:47 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý den.
Problematice nákupu vojenského materiálu, stejně tak jako problematice podpory domácího obranného průmyslu, mimo jiné, se zabývám jako předseda příslušného podvýboru Výboru pro obranu.
Vámi uvedená věc - nákup balistických vest - je předmětem našeho zkoumání, v této chvíli shromažďujem podklady a věc bude řešena na úrovni podvýboru se všemi aktéty, které na věci tím či oním způobem participovali. Tím nijak nepředjímám to, jak bude věc posouzena. Věc bude posuzována, mimo jiné, i v kontextu certifikací, splnění předepsaných norem, definováním podmínek veřejné soutěže, obsahem a plněním dodavatelské smlouvy a legislativním rámcem veřejných soutěží. Ujištuji Vás, že relevantní informační zdroje, díky tomu, že pracuji v podstatě ve všech orgánech sněmovny zabývajících se obranou a bezpečností, včetně Vojenského zpravodajství, mám k dispozici a v rámci mé kompetence je využiji.
Dovolte mi osobní poznámku - mám určitý problém, bez ohledu na to jak "kauza" dopadne, s Vaší formulací, že ČZUB "snaží likvidovat české výrobní firmy", který je dle mého názoru velmi expresivní a neobjektivní.
Pokud máte konkrétní poznatky o úplatcích, nekalých obchodních praktikách atp., jak naznačujete ve své otázce, pak Vám mohu doporučit jediné - obraťte se na orgány činné v trestním řízení. V opačném případě se pohybujete na hraně minimálně pomluv a nezlobte se, takto "podsouvané" informace rozhodně nemohu v tuto chvíli považovat za relevantní a musím je jednoznačně odmítnout. Jako poslanec se ze zásady odmítám stavět do pozice nějakého soudce, byť jen úrovni nějakého komentáře. Děkuji za pochopení.
V každém případě se na mne můžete kdykoli v budoucnosti obrátit, jsem k dispozici i na e-mailu chalupab@psp.cz
S pozdravem