Mgr. Šimon Heller

  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.01.2016 12:36:09 - Pavel Staněk

Appeasement

Vážený pane Hellere,
podle vašich článků jsem nebyl dojmu, že jste spíše zastánce multikulturalismu než proti němu. Zajímal by mě Váš názor na skandální opatření ve Spojeném království, které podřizuje zkoušky na školách ramadánu? Přímá otázka na Vás ,, Proč mají nemuslimští studenti podřizovat své zkoušky ramadánu?"
Děkuji za odpověď
Pavel Staněk

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.01.2016 15:24:44 - Mgr. Šimon Heller
Dobrý den,
děkuji za Váš dotaz. V první řadě se domnívám, že je nutné, aby příchozí imigranti ctili zákony a zvyky země, do které přicházejí. Pokud se pak daná země rozhodne vyjít vstříc v nějaké záležitosti (např. posun termínu zkoušek pro studenty - jinak nejsem s tímto případem detailně seznámen), která ji nepoškozuje a nevadí ji, není to nic proti ničemu.
Obecně jsem zastáncem toho, že je dobré být solidární a pomoci lidem, kteří opustili kvůli válce své domovy. Myslím si, že je možné, aby na jednom místě žili lidé různého vyznání. Samozřejmě je nutné minimalizovat bezpečnostní riziko, aby nedocházelo k incidentům jako ve Francii. To je pak primárně úkolem tajných služeb.
Přeji pěkný den.
S pozdravem
Šimon Heller