Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.01.2016 13:58:29 - chromozom

Barnevernet

Můžete se prosím, pravdivě vyjádřit k případu s ,,krádeží" našich dětí? Proč mám pocit, že se nám neříká celá pravda? taky mě zklamala Chalánková, která říká jen polopravdy, což je zavádějící. Prosím, řekněte mi upřímně. Krade nám Norsko bezdůvodně děti? Nebo proto jsou důvody? A jak se v celém případu (případech) budete angažovat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.01.2016 11:41:53 - Ing. Radka Maxová

Dobrý den,

Upřímně – problém je v tom, že nám norská strana skutečně nedává plné informace. Agentura Barnevernet je pro mne, jako pro mnoho dalších odborníků a politických aktivistů, nečitelná a nemám z ní dobrý pocit. Nesouhlasím s tím, aby o odebírání dětí z rodin rozhodovala nestátní,  možná i nezisková organizace. Bohužel jsou tyto tendence i v naší republice. Myslím, že se naše vláda snaží veškerými legálními prostředky domoci se informací a možnosti „kontroly“ nad dětmi české národnosti na území Norska. Fakt, že nám Norsko není schopno adekvátně a uspokojivě odpovědět je alarmující. Co se týká kauzy Michalákových, nemám k dispozici žádné materiály ohledně tohoto případu, mám jenom to, co mají i občané možnost vidět v rámci médií. Je mi nesmírně líto těch dětí, kteří už dnes jsou traumatizováni mediální kampaní a budou se s tím potýkat celý život. A obávám se, že viníci jsou na všech stranách.

Radka Maxová