Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.01.2016 13:59:37 - chromozom

Barnevernet

Můžete se prosím, pravdivě vyjádřit k případu s ,,krádeží" našich dětí? Proč mám pocit, že se nám neříká celá pravda? taky mě zklamala Chalánková, která říká jen polopravdy, což je zavádějící. Prosím, řekněte mi upřímně. Krade nám Norsko bezdůvodně děti? Nebo proto jsou důvody? A jak se v celém případu (případech) budete angažovat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.01.2016 16:24:49 - Mgr. Jana Pastuchová

Dobrý den,
je mi to líto, ale ani já nevím, kde je pravda. Nemám k dispozici objektivní informace, neznám spisy těchto případů, nedokáži je tedy objektivně posoudit. Můj subjektivní pocit je ale takový, že by se o českých dětech mělo rozhodovat v Čechách. Nelíbí se mi představa, že někdo může bezdůvodně odebrat dítě rodičům. Pochybností nad postupem norských úřadů mám mnoho. Osobně se ale angažovat nebudu, toto není v moci poslance, ale českých úřadů k tomu určených. Stále doufám, že se jim podaří situaci zvrátit, a to ve prospěch dětí.

S úctou,
JP