Prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.01.2016 10:55:50 - Kristýna B.

Děkuji a ptám se znovu

Pane Zlatuško, děkuji za odpověď, nicméně přijde vám od politika správné zlehčovat obavy občanů? PS: Sama bych si asi nepřipíjela a když je přijde návštěva tak není tak obtížné, aby padlo na přípitek jedno šampaňské. V tom pořadu jich je třeba 5. A pokud jste mě správně pochopil, vůbec mi nešlo o alkohol, ale o to, že ona chce po ostatních, aby se přizpůsobili jejím zvykům, a to i u sebe doma, což mi nepřijde v pořádku. Vám ano?!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.01.2016 20:02:16 - Prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.
Milá Kristýno,
obavy z toho, že někdo v televizní snow nechtěl pít alkohol, nezlehčuji. Nedokážu je ale léčit, nejsem psychoterapeut. Varuji nicméně obecně před návykových látkami a alkoholem zvlášť: soudím, že ani přípitek s návštěvami nemusí končit bez závislosti, takže rozhodně doporučuji prevenci. A to na základě obav odborníků, které jsou podložené(!!): alkohol dokáže být návykový způsobem docela zničujícím jak pro konzumenta, tak pro jeho okolí (však proto jsme prosadili zákaz podávání alkoholu během jednání Poslanecké sněmovny, což doufám také např. při sledování nočních vysílání záznamů z jednání nehodnotíte jako problém).
--Jiří Zlatuška