Martina Dlabajová

  • ANO 2011
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.01.2016 15:26:32 - kaspik

Centralizování moci EU na úkor suverénních států.

Dobrý den.
Když z původního EHS,vznikla EU,myslel jsem si že nastane lepší hospodářská spolupráce kvůli které EHS vlastně vzniklo.Nyní s odstupem času se s EU stává pouhá centralizovaná politická diktatura,která si defakto podmaňuje suverénní státy svými nařízeními a snaží se poslední dobou i o centralizování moci zákonodárné a i represivní.Na jednotlivých státech pak bude jen,,moc,,výkonná.V tomto případě zaniká její prvotní založení,jako hospodářský spolek a nastává takzvané hraní si na něco jako USA,ale v Evropském pojetí.Myslím si,že pokud chce EU existovat dále,musí se rázným způsobem přeorganizovat a ponechat větší pravomoci jednotlivých suverénních států,jinak brzo zanikne.Vím,jste v EU poslankyně,je to vaše práce ale zeptat se musím-Máte taky takový dojem z dnešní EU?Děkuji za odpověď a jsem s pozdravem.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.03.2016 9:01:26 - Martina Dlabajová
Hezký den,

děkuji Vám za zajímavý dotaz. Bohužel s Vámi nemohu zcela souhlasit, Evropskou unii tvoří právě jednotlivé suverénní státy a jejich zástupci, kteří legislativu EU navrhují a také schvalují. Veškeré rozhodovací procesy navíc probíhají opět za účasti všech členských států, takže o politické diktatuře snad nemůže být řeč.

Evropská unie určitě nestojí pouze na hospodářské a ekonomické integraci, ale již od svého počátku se soustředí také na společné kulturní, sociální a politické hodnoty.

Souhlasím s Vámi, že EU se musí i nadále vyvíjet a reformovat, aby její fungování bylo efektivní a rozhodování rychlejší.

S pozdravem,

MD