PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.01.2016 9:07:10 - Fannyx

Dotaz

Hezký den přeji pane doktore. Chtěl jsem se zeptat . .. jsem četl váš příspěvek na PL o zesnulém panu Ransdorfovi. Já ho rád četl, nebál se napsat věci v souvislostech . . klobouk dolů. Ale zarazila mě jedna věc. Předseda strany se k věci Švýcarsko vyjadřoval neutrálně, což bylo asi dobré, ale nechápu, proč pan Ransdorf v době, kdy se celá věc řeší navvrhoval odvolání pana Filipa. Znáte odpověd? Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.01.2016 12:40:53 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Za Váš klobouk upřímné díky. Míla Ransdorf nenavrhoval ničí “odvolání”. Vyjádřil svůj názor na to, jak by měly dopadnout volby vedení strany na jejím květnovém sjezdu. Politická strana, tím spíš plebejsky levicová, není feudální léno. Patří všem členům rovným dílem – a jim přísluší kolektivně rozhodovat i o “osobách a obsazení”. Mílovo stanovisko na dané téma bylo známo už dávno předtím. V onom rozhovoru jen znovu reagoval na otázky, kladené novinářem. S názorem, že to chce na sjezdu změnu, Míla nebyl žádným kůlem v plotě. Okresní konference, mající právo navrhovat, kdo a jakou funkci by měl od květnového sjezdu zastávat, to mezitím potvrdily ještě víc.