Mgr. Bc. Pavla Golasowská, DiS.

  • KDU-ČSL
  • Moravskoslezský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.01.2016 11:39:40 - aneta J.

Jak vrátit děti českým matkám

Paní poslankyně, zajímá mě, co si myslíte o záměru Zemana uzavřít s Norskem mezinárodní smlouvu o vydání českých dětí? Myslíte, že na ni Norsko přistoupí? Proč by mělo? Pokud jsou přesvědčeni, že jednají správně, proč by měli děti vydávat? Co když se rodiče skutečně dopustí nějakého pochybení?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.01.2016 17:32:52 - Mgr. Bc. Pavla Golasowská, DiS.
 Dobrý den, paní Aneto. Záměr pana prezidenta Zemana o uzavření mezinárodní smlouvy s Norskem o vydání českých dětí  je jistě bohulibý, nicméně si správně kladete otázku, proč by mělo Norsko české děti vydávat. Doposud tak nečiní a kdo sleduje kausu nejen dětí Michalákových, ale i dalších dětí, které byly odebrané rodičům , tak ví, že Norsko nemá zájem o jakoukoliv spolupráci, natož o podepsání mezinárodní smlouvy. Nicméně záměr je to dobrý, stojí za to se o toto pokoušet. Ptáte se dále, co když se rodiče dopustí nějakého pochybení. Otázkou je, o jaké pochybení vzhledem k dětem se jedná a pokud jde o  pochybení, která ohrožují zdraví nebo dokonce život dětí, pak je namístě, aby orgány sociálně právní ochrany dětí jednaly. Jen podotýkám, že odebírat děti pouze na základě domněnek a nepodložených tvrzení dětem žádný profit nepřinese a může je ve vztahu k biologickým rodičům velmi těžce poškodit. S úctou Pavla Golasowská