Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.01.2016 15:23:57 - sanny

Proč jste tak pasivní?

Nemyslíte, že vláda ve snaze o navrácení dětí českým matkám je spíše pasivní? Neuvažovali jste třeba ve sněmovně za tím účelem zřídit nějakou komisi, delegaci nebo tak něco? Třeba kvůli dálnicím nebo menšinám se tak myslím dělá

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.04.2016 10:39:55 - Ing. Radka Maxová

Dobrý den,

Nechápu úplně Vaše slova „pasívní“. Myslím, že probíhá řada jednání na státní i oborové úrovni nejen v kauze Michalákových, ale i v ostatních, o kterých toho není mnoho veřejně známo, což je jedině dobře, a to díky tomu, že je média nepropagují.

Pak také existují nějaké smluvní dokumenty mezi jednotlivými státy, které je třeba respektovat. Nemyslím si, že by neexistovaly skupiny (není úplně podstatné, říkáte-li jim komise nebo delegace), které se velmi zajímají o situaci života dětí v jiných státech než je ČR. Pro Vaši informaci, Česká republika má jeden z nejlépe hodnocených systémů na světě ve vyhledávání pohřešovaných osob.

Chci tím říct, že fakt, že se něco nedočtete v novinách nebo to nevidíte v televizi ještě neznamená, že to neexistuje. Nejsem sice osoba, která má konkrétní informace o těchto kauzách, ale vím, že kolegové i vláda jsou velmi aktivní.

Radka Maxová