PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.01.2016 12:53:38 - Libecek K.

Proč si nemyslet, že muslimové chtějí dobýt Evropu?

Dobrý den, chci se jen zeptat, proč nikdo neuvažuje o tom, že muslimové chtějí dobýt Evropu? Všichni víme, že složení migrantů je muslimské a většina není ze Sýrie. Proč nevěřit tomu, že je tu válka muslimové x křesťané???

Copak si nikdo nevzpomíná, jak v 18.st. muslimové napadli Francii, či Turkové Vídeň?

A otázka, ke komu se muslimové přidají v boji v Evropě, k IS či ke "křižákům" ??? Vždyť přes 70% muslimů v Evropě fandí IS !

Proč z toho nikdo nedělá závěry???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.01.2016 23:45:52 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Myslíte třeba jako za Sulejmana Nádherného? Své fanatiky má samozřejmě i islám. A úměrně zpoždění historického vývoje islámských zemí řada z nich jakoby vypadla z oka všelijakým evropským Savonarolům. Sajjid Qutb, guru “Muslimského bratrstva”, sepsal manuál jakési násilné “islamizace” světa už před desítkami let. Jeho “Milníky na cestě” vyšly před pár lety i česky. Spoustu následníků mají i dnes. Nezřídka ještě jurodivějších.

I kdyby to opravdu bylo tak, že Evropu chce vzít útokem celý muslimský svět – jako že to tak samozřejmě není – otázka o mnohem větší váze zní jinak: byla by naše “islamizace” reálně dosažitelným cílem, opírat se jen o síly zemí a hnutí, kde má islám navrch?

Pro mne je to otázka, jimž se říkává “řečnické”. Ty, co jsou o celé řady důležitější, zní jinak: kdo a proč mění fanatismus, který nikdo nepopírá, v nepoměrně nebezpečnější sílu, než jakou je s to se stát čistě vlastním přičiněním? A proč se mu to daří tak snadno?