PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.01.2016 8:38:36 - restiff

Proč KSČM důrazně neprotestuje proti Sobotkovým tanečkům s imigranty

Sobotkova vláda odmítá kvoty ale dobrovolně chce přijmout to samé nebo ještě vetší množství migrantů

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.01.2016 11:20:39 - PhDr. Josef Skála, CSc.
To je jen část všeho, v čem musí nepančovaná levice hodně přidat. Aniž si nechá nasadit psí hlavu cynika. Studeného čumáku, jemuž jsou lhostejné osudy miliónů lidí, zubožených “globalizací” a seriálem brutálních “humanitárních intervencí”. A oblbovaných navíc i červenou knihovnou, v níž se “euroatlantická civilizace” prsí jako ráj na Zemi, nádhernější než všechny reklamy.

Útrapy těch lidí jsou autentické. Migrační vlnu do Evropy však inscenují právě ti, kdo jim je způsobili. Úplatky Erdoganovi ze společné evropské kasy jsou jen dalším švindlem v pořadí. Migrační vlnu nezastaví. Evropu, střečkující v bludném kruhu, zaženou ještě víc do dluhové pasti. Tu jen dál navýší i vše, co si vyžádá pobyt miliónů imigrantů. Skutečnou přidanou hodnotu je z nich s to generovat jen malý zlomek. O to víc hrozí i rizik všeho druhu. A to i nepoměrně vážnějších, než jaká obnažil poslední německý Silvestr.

Lidí, sražených ke dnu, jsou po světě miliardy. Evropa, zmrzačená “vítězem studené války”, je všechny hostit a živit nedokáže. Právo na reálnou naději, že budou žít důstojněji, však mají i oni. U sebe doma, a ne v jakýchsi evropských bantustanech. To právo jim dá jen tvrdě vymahatelné embargo na  “změny režimu” a chaos v cizím zájmu. A velkorysá rozvojová strategie, která s bývalými koloniemi začne jednat jako rovný s rovným - a ne chudým příbuzným, kterého třeba obrat ještě víc.

Dnešní “elity” jednu ani druhé nejenže nechtějí, ale ani neumí. Tím víc musí  obojí razit levice, co dnešnímu svinčíku neupsala duši. A umět pro to získat i vlívné spojence. Jsou jich mraky – jen se pustit do práce.