Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.01.2016 21:45:52 - kaspik

Nedostatečné vedení naší mládeže k národní hrdosti

Dobrý den.Naše dnešní děti nemají ani kousek hrdosti na to,že jsou Češi,nebo respektive nemají občanskou hrdost vůči České Republice.Je problém v osnovách...?Pokud ano,proč je nepředěláte?Je to ostuda a smutné,když mládež není hrdá na svou zem ve které vyrůstá!!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.04.2016 10:41:47 - Ing. Radka Maxová

Dobrý den,

cítím Vaše rozčarování nad nedostatečnou hrdostí nad vlastními „kořeny“, ale musím se částečně ohradit proti větě „Je problém v osnovách?“ Ne, není problém v osnovách. Problém je v lidech, rodičích, prarodičích, tj. těch, kteří své děti a vnoučata vychovávají. To oni jsou ti prvotní, kteří ručí za jejich výchovu, vzdělávání, pohled na svět, vytváření morálních hodnot apod. A oni – především oni – jsou ti, kteří jim svým chováním dávají příklad a děti to automaticky, vědomě či nevědomě přebírají. Takže nejdříve bychom se měli vrátit do rodin a zeptat se maminky a tatínka a babičky a dědečka, proč nejsou hrdí na svoji zemi? Pak najdeme odpověď, proč se tak chovají naše děti a vnoučata.

Radka Maxová