PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.02.2016 12:39:45 - Šlégr

islám

Pomineme-li skupinu asasínů, tak podle mě nebyl v minulosti islám o nic víc agresivnější, než křesťanství. Nevím, že by byli podnikány v minulosti nějaké teroristické útoky jako dnes, nebo ano? To, že zabíjeli ve jménu islámu není argument, protože to dělali i křesťané. Osobně si myslím, že problém není islám, ale to že na něj někteří magoři navroubovali na islám svou ideologii. Děkuji za názor. Šlégr

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.02.2016 21:39:07 - PhDr. Zdeněk Soukup

V článku jsem použil výroky osobností, které je těžko možné označit za xenofoby. Já osobně si myslím, že na islám nikdo nemusel nic roubovat. Islám je sám o sobě ideologií. Ovšem dnes není čas na podobné akademické diskuse. Je fakt, že to, co naši kulturu a civilizaci ohrožuje, se děje ve jméno radikálního islámu. Přitom je třeba mít na paměti výrok současného tureckého prezidenta Erdogana: "Neexistuje radikální a umírněný islám. Islám je jenom jeden".