Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.02.2016 16:03:11 - Pariska

Co je horší?

Co je horší, že Stropnický komentoval kauzu kolem unesených libanonských Čechů a detaily výměny, nebo že prezident veřejně potvrdil spekulaci, že Česko za Češky zaplatilo výkupné? A byly (výměna+výkupné) správná rozhodnutí? Nebo byste jednala jinak?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.02.2016 11:56:28 - Mgr. Jana Černochová
Dobrý den,

nevidím mezi těmito dvěma případy rozdíl. Jak ministr Stropnický, tak prezident Zeman se dopustili hrubé chyby, kterou si takto vysocí představitelé státu nesmí dovolit. Jsou zkrátka věci, o kterých je třeba v zájmu bezpečnosti občanů země či v národním zájmu mlčet. Hodnocení toho, zda výměna či výkupné byla správná rozhodnutí, je pro mě obtížné, neboť ať řeknu cokoliv, nemám zcela jistě tolik informací, kolik mají představitelé vlády, jimž jsou podřízeny zpravodajské služby. V případě výměny pětice Čechů za Fajáda ve mně ale přetrvávají velké pochybnosti a pokud bych byla v exekutivní roli, dělala bych maximum pro to, aby to dopadlo s ohledem na naše spojenecké závazky jinak. Mezinárodně hledané teroristy nelze vydávat s lehkostí, s jakou to naše vláda učinila.

Jana Černochová