PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.02.2016 15:17:12 - kasil

Turecko

Kde vzít DALŠÍ peníze, co chce Turecko na řešení migrační krize? Má smysl mu je vůbec dávat? Kde je jistota, že je použije ve prospěch řešení problému?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.02.2016 17:06:32 - PhDr. Zdeněk Soukup
Podle mého názoru bychom se na Turecko neměli spoléhat. Je to nevyzpytatelný partner. Za stejně nespolehlivé partnery pokládám i Saudskou Arábii a další islámské země.  Řešení vidím v rázné vojenské akci proti Islámskému státu, na které by se podílela koalice států EU nebo NATO včetně USA a Rusko. Po porážce Islámského státu a dalších extrémistických režimů na Východě a v Africe by mělo dojít k vytvoření dočasného protektorátu spojenců a k deportaci všech migrantů do zemí, odkud přišli. Dočasný protektorát by měl vést ke stabilizaci poměrů v daných zemích a k vytvoření samosprávných režimů, vycházejících z místní kultury a tradic.  Jakkoliv by se mohlo toto řešení zdát dnes nepravděpodobné, je " koalice zdravého rozumu" v podstatě jediným řešením. Jestli se to nepodaří, hrozí zánik evropské civilizace. Evropské státy, USA  a Rusko budou muset v rámci pudu sebezáchovy na čas potlačit své averze a zájmy a najít  inspiraci ve spojenectví 2. světové války. Fantazie? Ne. nutnost.