Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.02.2016 12:32:44 - krissus

Přeji pěkný den pane ministře.

Je provedená studie o tom, v jakých oblastích a jak dlouho se souběžně pobírá důchod a mzda? Mzdu pobírají např. i duchovní, kteří sami potřebují sociální služby.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.03.2016 14:05:18 - Andrej Babiš
  Dobrý den, pokud taková studie existuje, bude to spíše na akademické půdě nebo v nějaké výzkumné instituci. Máte-li o téma zájem, doporučuji začít na Výzkumném ústavu práce a sociálních věcí. K dovětku, který připojujete – mzda náleží za vykonanou práci, je jedno, zda ji vykoná člověk zdravý nebo člověk se zdravotním omezením, který potřebuje některou ze sociálních služeb. Pokud člověk pracuje, má právo na mzdu. A právo pracovat také přece nelze nikomu upírat. Jiný přístup není z principu možný, byl by diskriminační a navíc hloupý – jako společnost bychom se připravovali  o obrovský potenciál.  Mezi lidmi s velmi vážnými problémy, kteří se bez pomoci druhých vůbec neobejdou, jsou i vědci! Mějte se, AB Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE