Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.03.2016 20:10:29 - loucny

referendum o vystoupení z eu

Považuji za neuvěřitelné, že jste hlasovala proti referendu o vystoupení z eu. Přeci i když jste pro setrvání v eu, tak by o tom měli rozhodovat lidi, nebo si myslíte, že víte líp než lidi, co je pro ně dobrý?... To je jak v orwelovi, když prasátka říkala ostatním zvířátkům: Ale my to děláme pro vás, vy byste se mohli špatně rozhodnout a pak by se mohl vrátit pan Jones...nakonec obecně platí, že pokud se lidi rozhodnou špatně, tak si taky ponesou důsledky svých rozhodnutí, i o tom je svoboda...vy jim ji ale berete a děláte rozhodnutí za ně, přičemž důsledky si ale ponesou oni...uvědomte si, že pokud k nám eu vnutí migranty, kteří někoho znásliní nebo zabijou, tak to bude i vaše vina, že jste lidem neumožnila, aby z eu mohli vystoupit

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.04.2016 16:00:26 - Mgr. Jana Černochová
 Vážený pane Loučný,

pokud vím, v Poslanecké sněmovně jsme o vyhlášení referenda o vystoupení z EU nehlasovali, hlasovalo se pouze o zařazení tohoto diskusního bodu na jednání pléna. Na základě tohoto bodu by však referendum být vyhlášeno nemohlo, k tomu by musel být předložen jednorázový ústavní zákon. Takový ale nikdo nepředložil. Chtěla bych připomenout, že o členství v EU se u nás již jednou v referendu rozhodovalo, a to právě před vstupem do Unie. Samozřejmě vnímám nedostatky, které EU má, patřím k silným kritikům toho, jak neobratně si její představitelé počínají v uprchlické krizi, a zásadně odmítám násilné kvóty na uprchlíky. Tomu všemu se ale lze dle mého názoru bránit, aniž bychom museli z EU, která nám i přesto stále poskytuje mnoho výhod, vystupovat. Žijeme v zastupitelské demokracii, to je naše ústavní realita. Občané zde rozhodují tedy především prostřednictvím voleb. Pokud tedy občané zvolí strany, které mají v programu vystoupení z EU, pak nechť se tak stane i bez referenda.

Jana Černochová