PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.03.2016 0:10:52 - Bublan

Výroky muslimských předáků

Dobrý den,
chci se zeptat, zda budete důsledně postupovat v této věci. Myslím, že je to cesta, jak islám v ČR nepovolit a která zajistí (pokud nebudeme srabi), aby tu muslimové veřejně propagovat islám a neměli možnost ho dostat do škol a stavět tu mešity, atd.
Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.03.2016 0:51:15 - PhDr. Zdeněk Soukup

 Jak už jsem v odpovědích několikrát uvedl, mám připravený oficiální podnět s uvedením většího množství výroků. Po neděli ho doručím do podatelny MK. Smyslem podnětu je prošetřit, zda dané výroky neodporují podmínkám základní registrace, která umožňuje církvím a jiným náboženským spolkům kázat. Šetření může vést ke zrušení registrace. Vedle toho, trochu v jiné souvislosti, připravujeme další právní kroky.

Druhá část Vaší otázky se týká tak zvaného "druhého stupně registrace". Ten umožňuje církvím a náboženským spolkům například posílat duchovní k armádním jednotkám, do věznic, zakládat školy, uzavírat církevní sňatky. Tento stupeň má možnost získat církev anebo spolek po deseti letech od základní registrace za předpokladu, že splní další podmínky /mimo jiné dosáhne určitého množství příznivců, předkládá každoročně výroční zprávy .../Ústředí muslimských obcí splnilo podmínku deseti let od získání základní registrace v roce 2014. O další stupeň nepožádalo. Možná proto, že by ve výročních zprávách muselo zveřejnit kdo financuje jeho činnost. Nicméně možnost přiznání vyššího stupně registrace neušla pozornosti poslanců. Otázku jsme před rokem projednávali na Komisi pro rodinu, rovné příležitosti a menšiny. Odpovědným zástupcům MK jsme doporučili nepřiznávat ÚMO vyšší registraci. Oni sami takovou možnost vyloučili.