PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.03.2016 11:46:07 - Elissa

Jednotný azylový systém

Dobrý den, předem ještě jednou děkuji za Vaši činnost. Zmiňoval jste se v odpovědi tazateli zde na PL, že si máme dát pozor na návrhy p. Merkel ohledně zavedení jednotného azylového systému v EU. Myslíte, že takový systém počítá i s tím, před čím mmch dlouhodobě varuje pan Klaus, tj. s jednotnými sociálními dávkami? Již jsem tuto otázku pokládala jiným, povětšinou se shodují, že to by nemohlo projít. Taky mi to připadá jako naprosto šílené a že by se lidé jistě bouřili, přece nemohou migranti nebo uprchlíci brát více peněz než náš průměrný důchodce nebo stejně jako většina pracujících lidí, přesto mám pochyby, že je to až tak nereálná věc. Pan Klaus na to upozorňoval už několikrát, že to tak prostě bude. Zatím měl (jak sám zmiňuje bohužel) v mnoha věcech pravdu, tak se obávám aby i tentokrát nebyl dobrým prognostikem. Děkuji za Váš názor, vážím si Vaši práce. Přeji pěkný den, Eliška.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.03.2016 20:23:53 - PhDr. Zdeněk Soukup
 Rád bych Vám dal uklidňující odpověď. Prožíváme ovšem dost šílenou dobu. Může se stát cokoliv. A tak přijměte alespoň mé ujištění, že mezi poslanci a senátory je většina, která by nějaké nesmyslné návrhy nepřipustila. Zatím je to mlčící většina; v duchu přežívající korektní politiky. Nicméně jedno doporučení mám - důvěřuj, ale prověřuj. Každý z vás máte své poslance anebo senátory ...