Jan Birke

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.03.2012 20:48:19 - mykeš

S těžbou břidlicových plynů v našem regionu jednoznačně nesouhlasím

Pane starosto, dočetl jsem se, že senátor Pakosta chce oslovit své kolegy s návrhem zákona, který by zakázal na území naší republiky technologii hydraulického štěpení břidlicových hornin za účelem těžby břidlicových plynů. Mohu se zeptat, co si o tom myslíte? A budete se snažit pana Pakostu nějak podpořit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.04.2012 11:02:18 - Jan Birke

Obecně jako starosta města Náchoda vítám jakoukoli iniciativu, která pomůže zamezit těžbě břidlicových plynů v našem regionu. Netroufnu si posuzovat výhody či nevýhody v jiných místech republiky, na Náchodsku však tento záměr jednoznačně odmítám s ohledem na vzácné zásoby pitné vody a minerální vody Ida.

Jejich ohrožení si skutečně nedokážu ani představit, byť jen jeden nešťastný pokus, může znamenat nevratně a nenapravitelné poškození zásob. Voda je to nejcennější, co máme a musíme ji chránit! Navíc jednotně vyjádřený odpor občanů nejen Náchoda mě utvrzuje stále více v tom, že musíme proti záměru těžby jako představitelé města udělat maximum.