Ing. Michaela Šojdrová

  • KDU-ČSL
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.04.2016 9:45:01 - Margitka

Evropská unie

Proč EU stále prosazuje kvóty, když je nad slunce jasné, že nefungují? A pokud můžu, mám ještě jeden dotaz. Kdyby EU nebyla, myslíte si, že by vlivem mezinárodních událostí byla válka? I když mám k EU výhrady, myslím, že je to nyní jediná pojistka proto, aby válka nebo nějaké větší ozbrojené konflikty nezačaly. Hezký den přeje občanka jménem Margita

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.04.2016 16:09:25 - Ing. Michaela Šojdrová
Dobrý den, řada evropských politiků si stále myslí, že přerozdělováním migrantů se problém podaří zvládnout. Osobně si myslím, že jsou na omylu a realita nám to bohužel dokazuje. V tomto ohledu mají ale také slovo členské státy a ty by dle mého mínění měly vyvíjet vyšší aktivitu a více spolupracovat. Také proto hlasuji proti povinným kvótám, přestože neodmítám solidaritu se skutečně potřebnými. Solidarita ale nesmí být na úkor bezpečnosti občanů EU.

Souhlasím s Vámi, jsem přesvědčena, že EU je přes všechny své nedostatky a chyby zárukou stability a mírové dohody mezi národy uvnitř i vně unie.