PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.04.2016 18:56:15 - Docent

Váš názor?

Dobrý den poslanče co říkáte tomu, že stále více občanů považuje českou televizi spíše za televizi jednoho názorového proudu konkrétně pana Kalouska či top 09 a tkzv. pravdoláskařů ? Je naprosto neuvěřitelné jaký prostor tito lidé dostávají! Nejde vůbec o nezávislou novinařinu ale o cílenou propagandu. Ostatní dostávají mnohem menší prostor a jsou i lidé a strany, kteří jsou na tkz. černé listině, o kterých se informuje jenom negativně - Zeman, Babiš, Rusko, odpůrci islamizace a EU multikulti kvot. Každý kdo není úplný fanatik to musí vidět. Myslíte, že vedení čt opravdu považuje občany čr za úplné *dioty?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.04.2016 22:57:16 - PhDr. Zdeněk Soukup

Na Vaši poměrně obsáhlou otázku mohu odpovědět krátce - máte pravdu. Jako dlouholetému reportérovi veřejnoprávní televize se mi to neříká snadno. Ale to je tak všechno, co mohu jako zákonodárce dělat. Pravomoci poslanců končí zvolením rady ČT. Ta volí generálního ředitele a předkládá parlamentu každoročně zprávu o hospodaření televize. Rada nemá právo, stejně jako poslanci, mluvit do obsahu vysílání. PS může opakovaně  nepřijmout výroční zprávu. To podle zákona znamená volbu nového GŘ. Na to je ovšem shoda politických stran velmi obtížná, nebo dokonce nemožná. Málokdo z politiků nalezne odvahu si to s médii rozházet. Ostatně, je tu zkušenost z televizní krize přelomu let 2000 a 2001. Na jedné straně schopnost zneužít situaci /pan Ruml a spol. ve spacáku ve zpravodajském velínu/ a na straně druhé zbabělost tehdejších poslanců, ukázala poměry v plné nahotě. V Čechách prostě vládne mediokracie. Naštěstí lidé dnes médiím moc nevěří.