PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.04.2016 15:04:06 - Lukáš91

řešení uprchlické krize

Řada lidí ale i politiků se shoduje v tom, že nejlepším řešením uprchlické krize by bylo pomoci lidem v místech, odkud lidé utíkají. Proč se tedy tak neděje? Je totiž evidentní, že imigranti, kteří získají azyl o něj stejně nestojí

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.04.2016 20:41:23 - PhDr. Zdeněk Soukup

Pomáhat lidem v místech, odkud migrují je logické. Bohužel, ono se ukazuje, že hlavním motivem odchodu většiny z původních zemí není ani tak strach z války anebo nesvobody. Převažují důvody ekonomické. Motivem migrantů je prostě snaha využít štědrý evropský sociální systém. V zemi, kde získávají azyl, chtějí navíc žít podle svých pravidel. A vnucují je hostitelům. Neříkám že všichni, ale většina. Přesto si myslím, že by NATO a EU měli dělat mnohem víc pro uhašení válečných ohnisek. Ono ale jde o to, čemu například povede vytlačení Islámského státu ze Sýrie a z Iráku. Nepřestěhují se nám potom islámští bojovníci do Kosova a Albánie? Velké obavy mám z očekávané vlny migrace z Afriky. Tam ani tak není důvodem válka. Milióny lidí ohrožuje sucho a hladomor. Vyspělý svět by už teď měl například v Somálsku pomáhat s vyhledáváním nových zdrojů vody. Měl by učit místní lidi vyspělým agrotechnickým metodám ... Ten vyspělý svět ovšem i v tomto směru selhává. A zadělává našim dětem na velký problém.