ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.04.2012 9:56:31 - Kristýna Krobatová

Děkuji za váš dotaz.

Pane senátore, dočetla jsem se, že chcete oslovit své kolegy s návrhem zákona, který by zakázal na území naší republiky technologii hydraulického štěpení břidlicových hornin za účelem těžby břidlicových plynů. V prvé řadě bych Vám chtěla poděkovat, ale zároveň bych se chtěla zeptat, jak myslíte, že budete úspěšní? Už začala nějaká jednání? Mluvil jste například s ministrem životního prostředí? A budete probíhat nějaká petice? děkuji za Odpověď KK

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.04.2012 7:47:44 - Ing. Petr Pakosta
Co se samotného zákona týká, v tomto okamžiku shromažďujeme informace o zákonech v Bulharsku a ve Francii, které technologii hydraulického štěpení zakazují (nově také ve státu USA New Yorku). Po provedení této rešerše bude zpracováno konečné znění našeho návrhu, který poté předložíme. O návrhu jsem již mluvil s ministrem životního prostředí Tomášem Chalupou, tak i jeho náměstkem Liborem Ježkem. Jejich reakce byla poněkud neurčitá, je vidět, že nás kolem toho čeká ještě hodně práce. V současné době běží dvě petice proti těžbě, dohromady je pod nimi více než 25 tisíc podpisů.