Ing. Michaela Šojdrová

  • KDU-ČSL
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.04.2016 12:39:06 - Huggo

hlasování o kvótách

Mezi hlasy, které vyjádřily trvalým kvótám podporu, jsou pouze dva čeští europoslanci za TOP 09 Jaromír Štětina a Luděk Niedermayer. Několik dalších českých europoslanců se pak zdrželo hlasování. Konec citátu. Jak jste hlasovala vy? A k čemu je vůbec možnost zdržet se? Poslanci jsou voleni od toho, aby se nás rozhodovali, nebo ne?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.04.2016 16:02:30 - Ing. Michaela Šojdrová
"Zpráva o Středomoří a nutnosti uceleného přístupu k migraci", jak zní název materiálu, se snažila spojit všechny aspekty migrační krize, tak jak ji v EU prožíváme, zejména tak, jak ji vidí kolegové z Malty, Itálie, Řecka a z dalších zemí, kde mají s migrací dlouholeté zkušenosti.

Ve zprávě byla předložena řada správných opatření jako požadavek na lepší přehlednost a kontrolu finančních prostředků vydávaných na řešení migrace či účinné zavedení evropské pohraniční a pobřežní stráže. s tím nelze než souhlasit. Bohužel jsou v této zprávě i body, které nemohu podporovat, protože popírají princip solidarity postavené na dobrovolném přístupu a dohodě. Podpořila jsem proto protinávrhy, které chtěly z materiálu kvóty odstranit. Bohužel jsem byla přehlasována.

Z výše uvedených důvodů jsem se v celkovém hlasování zdržela (hlasy těch, kteří se zdrželi, nelze vykládat jako podporu návrhu). Zdžení se je také něco jiného, než nehlasovat vůbec.