Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.04.2016 20:15:03 - doktorTTT

Kroky

Dobrý den,
jaké kroky byste v případě dosažení moci vaší politickou stranou zavedl ve školství a co byste změnil? Zasáhl byste do předmětů jako je dějepis a začal indoktrinovat studenty komunismem a vychvalovat v učebnicích bolševické diktátory jako Lenina a Stalina?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.04.2016 6:31:30 - Vojtěch Mišičák

Dobrý den,

V oblasti školství velmi kvalitně pracuje Odborná sekce pro školství ÚV KSČM pod vedením s. Mgr. Marty Semelové. Sice pan Vojtěch Filip jednou (nebo spíše jako vždy) lhal v pořadu 168 hodin, že s. Semelová není součástí odborného týmu KSČM, ale snad už dlouho z tak viditelné a vysoké pozice lhát nebude, odtáhne i s paní lobistkou Mrencovou do jinam a nebude dál poškozovat úsilí a práci poctivých komunistů a členů KSČM - to bych nám, respektive jim, v nejbližší době moc přál. Tedy v otázce školství bych doporučil obrátit se přímo na zmíněnou s. Martu Semelovou. Jistě Vám ráda nastíní, co kvalitního se snaží prosazovat v Parlamentu ČR, od předškolního vzdělávání, až po to vysokoškolské. Já osobně již několik let navštěvuji každoročně takzvané aktivy učitelů pořádané touto odbornou sekcí na ÚV KSČM a mohu potvrdit vysokou kvalitu sekce, co se odbornosti i personálního obsazení týče.

Dovolím si Vám  předložit materiál Odborné sekce pro školství k případné další diskuzi:

K dnešním učebnicím: Zajímalo by nás... I.
K dnešním učebnicím: Zajímalo by nás... II.

Dnes jsou dějiny ve výuce falšovány daleko více, než za minulého režimu. Naučit někoho nějaký názor, to nejde. Lze mu jen předkládat nenarušená fakta, tedy materialistický - věděcký názor. Naše historické osobnosti není potřeba vychvalovat. Snad je jen důležité předložit historické dokumenty, ve kterých bude znatelné, co se v době jejich vlády stalo. Naopak na rozdíl od dnešní doby, jsem proti politizaci při utváření historického obrazu člověka.

Srdečně zdraví, Vojtěch Mišičák, tajemník ÚV KSČ 21