PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.04.2016 23:12:29 - Wulfgar

Omezení zbraní

Co říkáte na chystané omezení držení legálních zbraní z dílny Evropské komise?
Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.04.2016 16:25:43 - PhDr. Josef Skála, CSc.
 

„Euromonarchie“ je notorický simulant. Zbabrá, nač sáhne. A pak křečovitě  předstírá, že to „řeší“. Změnu direktivy o nabývání a držení zbraní vydává za krok, vyvolaný teroristickými útoky, který jim má napříště předejít. Místo aby řešila skutečné příčiny terorismu - i růstu brutální kriminality.

Myslivecké zbraně si netroufl zakázat ani „protektorát“. Zákazy a buzerace, o nichž ta upravená direktiva je, je samozřejmě salvou pánubohu do oken. To, že by na střelnou zbraň neměl mít právo ani kdejaký šílenec nebo sadista, se rozumí samo sebou. Tady je potřeba zpřísnit jak zákony, tak mnohem důslednější dozor, jak se dodržují.

Terorismus a násilná kriminalita však diktují docela jiný žebříček priorit. K těm  musíme „euromonarchii“ donutit – anebo se její simulantské maškarní vzepřít. A to zdaleka nejen na téma, kdo a jakou smí vlastnit zbraň.