Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.04.2016 13:39:59 - Janáček z VK

mimořádná schůze

Co jste se dozvěděla z dnešní mimořádné schůze? Já nic nového a podle mě šlo spíš jen o divadlo. Tím samozřejmě nehájím postup policie, ale pochybuji, o významu schchůze

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.05.2016 11:52:16 - Mgr. Jana Černochová
 

Dobrý den,

ano, máte bohužel pravdu, že jsme se od vlády nic nového nedozvěděli. To však neznamená, že svolání této schůze nemělo žádný smysl. Jako opozice jsme byly ze strany veřejnosti vyzváni mnoha podněty a e-maily k tomu, abychom se touto otázkou zabývali a abychom od vlády požadovali vysvětlení jednotlivých incidentů, u kterých bylo podezření ze zneužití policie. Jako volení zástupci veřejnosti jsme proto povinni na takové výzvy slyšet a pokud nám to vláda neumožnila během řádného programu schůze PS, pak jsme byli nuceni svolat schůzi mimořádnou. Bohužel i její uskutečnění vláda znemožnila tím, že nebyl schválen program. To bohužel znamenalo, že se k dané problematice neměli právo vyjádřit poslanci bez přednostního práva.

Jana Černochová