Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.04.2016 14:45:26 - Georg51

Nedošlo na můj dotaz v Sedlčanech !

1.Proč konečně se již nezamezí o obohacování justice vyděračskými úroky.
2.Kdy konečně budou volby brát zřetel na voliče a při účasti pod padesát procent budou neplatné ?A konečně uznán většinový systém, ať odpovědnost nese jedna strana.
3.Proč by se platby za televizi nemohli rozdělovat podle sledovatelnosti,tím by to bylo alespoň spravedlivé!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.05.2016 16:38:35 - Ing. Miloš Zeman
1. Myslím si, že se neobohacuje justice, ale exekutoři. Jinak samozřejmě plně souhlasím s tím, co se již do značné míry podařilo, to znamená, snížení odměn exekutorům, ale také snížení odměn advokátům.

2. Víte, že jsem několikrát navrhoval volební povinnost, jako byla za Masarykovy první republiky nebo jako je dnes v Belgii, Lucembursku, nebo třeba v Austrálii. V takovém případě by se nikdy nemohlo stát, že volební účast klesne pod padesát procent. Na druhé straně dokud volební povinnost neexistuje, pak to berme tak, že ti, kdo nejdou k volbám, nemají o tyto volby zájem. Podle mého názoru se chovají zbaběle, ale musíme respektovat jejich právo se voleb neúčastnit, ale v takovém případě nemohou brát právo těm, kdo se voleb účastní.

3. Platby za televizi by podle mého názoru měly být zrušeny a měly by být nahrazeny nezbytnými výdaji ze státního rozpočtu.