Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.05.2016 7:46:29 - Kremator

Evropský svaz

Vážený pane prezidente,
poslední dobou se hovoří o vyhlášení referenda na téma vystoupení ČR z Evropského svazu. Sice příliš nevěřím, že k tomu dojde, neboť očekávaným výsledkem je právě ono vystoupení, což by mohlo být impulzem pro vyhlášení takových referend i v dalších zemích, především těch na východ od nás, ale kdyby Česká republika z tohoto spolku přece jen vystoupila, co myslíte, jaká je pravděpodobnost, že by mohla být zachována zóna volného obchodování se zbytkem EU, byť bychom vystoupili ze Schengenu (v dnešní době kvůli přílivu ilegálních migrantů, kriminálníků a teroristů žádoucí), byť bychom přišli o možnost čerpání dotací (které pěstují akorát nesoběstačné dotační feťáky)?
Nebudu daleko od pravdy s tvrzením, že nadpoloviční většině Čechů je značně proti srsti eurobolševický byrokratický diktát, který značně omezuje svrchovanost České republiky. Jako ČR jsme na světě 23 let, tedy jsme dospělí na to, abychom o své vlasti dokázali rozhodovat sami, bez cizí "pomoci".
Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.05.2016 16:09:18 - Ing. Miloš Zeman
Zaprvé si pletete Evropský svaz a Evropskou unii. A zadruhé, ano, bylo by možné, abychom byli v zóně volného obchodu, ale v tom případě bychom přišli o stovky miliard evropských dotací a pokud se domníváte, že tyto dotace nikdy nesloužily pozitivnímu účelu, zeptejte se starostů jednotlivých měst, kolik za ně dokázali postavit užitečných zařízení. Řekl jsem veřejně, že jsem zastáncem referenda včetně referenda o vystoupení z Evropské unie, ale v takovém případě bych doporučoval občanům, podobně jako to dělá David Cameron ve Velké Británii, aby hlasovali proti tomuto návrhu.