RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.05.2016 15:17:47 - Richter z Jihlavy

voda

Někde jsem četl, že vyčerpání přírodních zdrojů nepovažujete za reálnou hrozbu. Na ČT 24 se ale včera docela dlouho debatovalo o vodě. Zajímalo by mě, jak to tedy s pitnou vodou opravdu je? Co když jsou navrhovaná opatření (proti suchu, uchování vody...) jen další byznys, jako třeba byla nedávno propagace solárních elektráren?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.05.2016 8:34:20 - RNDr. Jan Zahradník
Vážený pane Richtře z Jihlavy,mou odpověď na dotaz o vyčerpání zdrojů najdete na mém profilu na Parlamentních listech ze dne 23. 3. 2016. Tam najdete také můj názor na problematiku případného nedostatku vody. A ten u nás opravdu může nastat, pokud nepřijmeme účinná opatření. Karel Havlíček Borovský napsal v jednom svém epigramu tyto verše: „Nechlubte se vlastenci, není to věc řádná, že neteče odnikud do Čech voda žádná.“. To je velká pravda a Havlíček pokračuje: „Když čerpáte ze sudu, nedolévajíce, zůstanou vám na spodu zas jenom kvasnice.“. Aby k tomu nedošlo, je nutné co nejdříve začít s podporou opatření na zadržení vody v krajině. Jsem přesvědčen o tom, že to není podobné solárnímu třeštění, že to není jen další byznys, jak se obáváte. Naše vláda bohužel projednávání příslušných opatření přerušila, protože se o kompetence k tomu hádají páni ministři Brabec a Jurečka.S pozdravemJan Zahradník