prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.08.2016 7:34:00

Nedostatečná kapacita se přelévá z mateřských škol do základních

Nedostatečná kapacita se přelévá z mateřských škol do základních

Náměstkyně primátorky hl. m. Prahy Eva Kislingerová pokračuje v pracovních návštěvách pražských městských částí. Naposledy se s místní problematikou přijela seznámit do Dolních Počernic, Lysolají a Petrovic.

V Dolních Počernicích si náměstkyně Kislingerová společně se starostou Zbyňkem Richterem prohlédla například nově vybudovaný objekt Počernického pivovaru a mlýna adaptovaného na restauraci. Navštívila také místní školu, která přes prázdniny prochází významnou rekonstrukcí. „Dolní Počernice jsou atraktivním místem pro život a mě to velmi těší. Svědčí o tom fakt, že v současné době mají zhruba 3 500 obyvatel, přičemž se tento počet má v nejbližší době zdvojnásobit,“ uvedla Eva Kislingerová.

V Lysolajích si paní náměstkyně nejdříve prohlédla například rozšiřovanou budovu místní základní školy, upravené koryto potoka s kapličkou Svaté Máří Magdaleny, nově vybudovaný park s pískovcovými sochami i opravenou hasičskou zbrojnici. Pak následovalo jednání se starostou Petrem Hlubučkem o dalších připravovaných projektech. Jedná se především o sanaci místní pískovny, která si vyžádá zhruba 40 milionů korun a využití volného pozemku o rozloze zhruba 5 500 metrů čtverečných. „Pan starosta mě informoval o různých variantách využití území, já jsem mu naopak sdělila, jak může hlavní město pomoci Lysolajím s náročnou revitalizací objektu pískovny,“ vysvětlila náměstkyně Eva Kislingerová.

Nemalý objem finančních prostředků městská část Petrovice vynakládá na zajištění provozu místní polikliniky, další peníze je nutné investovat do rekonstrukce místního školského areálu včetně sportoviště. Potvrdily se mi mé předpoklady, že nedostatečná kapacita ve školství se v současné době dost zásadně přelévá z mateřských škol do základního školství. Očekávám, že tento trend se výrazně projeví v rámci investičních priorit návrhu rozpočtu na rok 2017 a i v letech následujících,“ upřesnila náměstkyně Kislingerová a dodala: „Velmi zajímavá pro mě byla návštěva Centra sociálních služeb Praha. Byla jsem překvapena rozsahem služeb, které tato organizace poskytuje. Jak jsem se mohla přesvědčit při jednání se zaměstnanci, jedná se o velmi náročnou, odpovědnou a dle mého názoru nedostatečně oceňovanou činnost obětavých a své práci oddaných lidí, kteří v rámci svých možností poskytují pomoc v krizových situacích širokému spektru obyvatelstva. Mají můj velký obdiv a poděkování.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama