prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.02.2017 18:36:00

Ropková mystifikuje – investiční rezerva bude dělena dle potřeb městských částí

Ropková mystifikuje – investiční rezerva bude dělena dle potřeb městských částí

Podle náměstkyně primátorky Evy Kislingerové, která je zodpovědná za rozpočet, radní pro školství Irena Ropková ve svých tiskových prohlášeních mystifikuje veřejnost i představitele městských částí.

Investiční rezerva, která byla v rozpočtu hlavního města Prahy pro letošní rok schválena v objemu více než 1,2 mld. Kč, totiž, jak zdůraznila Kislingerová, není určena jenom na školství, ale i na oblasti, které jsou dlouhodobě podfinancovány.

„Dnes jsem si s údivem přečetla vyjádření paní kolegyně Ropkové ohledně použití rezervy. To musí nepochybně vyvolat u starostů městských částí znepokojení. Ačkoli na lednovém jednání zastupitelstva bylo jasně řečeno, že neúčelová investiční rezerva ve výši 1,236 mld. korun bude rozdělena pracovní skupinou podle významu a důležitosti pro městské části, nyní zveřejnila informaci, že na školství bude určeno 950 mil. korun, což je téměř 80 procent z vytvořené rezervy. Městské části přitom mají své návrhy podávat až do 17. února,“ řekla náměstkyně Kislingerová.

Školství je významná oblast, nicméně v období let 2011-2016 byly rozpočtové prostředky prioritně namířeny právě sem. Pro letošní rok bylo rozhodnuto, že se těm městským částem, které mají otázku školství vyřešenou, umožní financovat i projekty z jiných oblastí. Jedná se zejména o realizaci parků, hřišť, veřejného prostoru a další projekty, které přispějí ke zvýšení komfortu pro občany.

„Postup paní kolegyně Ropkové je s ohledem na její zodpovědnost za školství pochopitelný, nicméně jej považuji za nesprávný a diskriminující ve vztahu k ostatním oblastem rozvoje Prahy. Ráda bych proto veřejnost ujistila, že Rada neustoupila od původního záměru podporovat široké spektrum projektů,“ dodala Kislingerová.

Podle náměstkyně KIslingerové bude investiční rezerva rozdělena v souladu s Pravidly, které schválilo Zastupitelstvo hl. m. Prahy na jednání 26. ledna 2017.  Rezerva není určena na financování projektů z evropských fondů. Vybrané projekty budou předloženy ke schválení na březnovém zasedání zastupitelů. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama