prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2018 15:05:00

Fungování ostravské huti je pro region nesmírně důležité

Fungování ostravské huti je pro region nesmírně důležité

Vyjádření hejtmana kraje k prodeji ostravských OKD Arceloru.

Proto se o její prodej intenzivně zajímám a považuji za nutné seznámit se s vizemi a záměry nového vlastníka. V minulém týdnu jsme se s primátorem Ostravy Tomášem Macurou setkali se zástupci společnosti Liberty House Group, která se o koupi hutě uchází. Představili jsme jim Moravskoslezský kraj i město Ostravu, vysvětlili jim historické souvislosti i význam, který má ostravská huť pro region a lidi, kteří v něj žijí. Během setkání jsme na budoucí vlastníky vznesli tři požadavky.

S ohledem na skutečnost, že koupí dalších několika podniků stoupnou skupině Liberty House produkce i náklady, se zajímáme o investice, které v ostravské huti nový vlastník plánuje. Naší další důležitou připomínkou byl důraz na využívání „zelených technologií“ tak, aby další fungování ostravské huti navazovalo na naši snahu jednat s podniky o snižování negativních vlivů jejich činnosti na životní prostředí v našem regionu. Také nás zajímalo, co bude firma v rámci společenské odpovědnosti ochotna činit nad rámec legislativy a svých zákonných povinností.

Věřím, že se nám s novým vlastníkem huti podaří navázat konstruktivní dialog a spolupráce, díky které se bude pokračovat ve strategii a fungování huti tak, aby byla i nadále pro kraj a jeho občany přínosem a zárukou stability. Na listopad máme sjednánu další schůzku, na které, věřím, budoucí vlastník své plány a vize představí podrobněji, s ohledem na podněty, na které jsme s panem primátorem při společném prvním setkání upozornili.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama