prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.09.2020 13:48:00

Problematika odpadového hospodářství není jen pro dospělé

Problematika odpadového hospodářství není jen pro dospělé

Tři tisíce prvňáčků z Moravskoslezského kraje dnes dostaly ekologický dárek.

 Uvítací balíček pro prvňáčky obsahuje kromě praktických dárků pro školáky také materiály, které děti zábavnou formou naučí správně třídit odpad. Na tomto projektu Moravskoslezský kraj už podruhé spolupracuje s neziskovou společností EKO-KOM, a.s.

„Minulý rok jsme sady pilotně rozdali dvěma tisícům prvňáčků. Pro letošní rok jsme připravili 3 tisíce těchto ekologických dárků. I letos děti dostanou například rozvrh hodin, záložku nebo barevné pastelky vyrobené z recyklované lepenky. Děti se také dozvědí, proč je nutné odpady třídit a co se s plasty nebo třeba sklem stane poté, co je vhodí do barevné popelnice. Problematika odpadového hospodářství není jen pro dospělé, mnohé děti jsou v této oblasti dál než starší populace,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák, který sady předal čerstvým školákům ze základní školy v Rychvaldu, kam jel zahájit nový školní rok.

Aktivita je součástí projektu „Intenzifikace odděleného sběru a využívání vytříděných složek komunálního odpadu, včetně obalové složky“, na němž Moravskoslezský kraj spolupracuje s Autorizovanou obalovou společností EKO-KOM, a.s. „Zaměřili jsme se primárně na oblast Karvinska, Bruntálska a Vítkovska, kde je z hlediska třídění odpadů velký potenciál ke zlepšení. A v duchu přísloví „Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš“ začínáme u té nejmladší generace, která může důležité informace o správném nakládání s odpady předat dál svým rodičům a prarodičům,“ sdělila ředitelka oddělení regionálního provozu společnosti EKO-KOM Martina Filipová.

V rámci spolupráce Moravskoslezského kraje a EKO-KOMu bude letos pořízeno mimo jiné dalších 5 tisíc sad tašek na domácí separaci odpadů do vybraných obcí kraje. Občané kraje mohou aktuálně třídit odpady do více než 32 tisíc barevných kontejnerů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama