prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2020 9:20:00

Vojáci pomáhají ve dvou domovech, v Ostravě a v Kravařích

Vojáci pomáhají ve dvou domovech, v Ostravě a v Kravařích

Hejtman Moravskoslezského kraje požádal armádu o pomoc ve dvou domovech pro seniory.

Moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák požádal armádu o pomoc se zajištěním chodu dvou sociálních zařízení, která se potýkají s vysokým počtem klientů a zaměstnanců pozitivně testovaných na koronavirus. Třiadvacet příslušníků Armády ČR, z nichž dva jsou zdravotníci, by mělo pomáhat v Domově Slunečnice v Ostravě a v Domově pro seniory sv. Hedviky v Kravařích. 

„Počet lidí s onemocněním covid-19 v Moravskoslezském kraji roste a bohužel přibývají nemocní i v té nejohroženější skupině – mezi klienty sociálních ústavů. Tam je situace o to složitější, že nakažený je i personál a hrozí, že se o seniory nebude mít kdo starat. Proto jsem požádal vojáky, aby pomohli ve dvou domovech v Ostravě a v Kravařích, jejichž provoz je kvůli koronaviru vážně ohrožen,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Dodal, že armáda se velmi dobře osvědčila už na jaře při první vlně pandemie a prvním vyhlášení nouzového stavu. „V Domově Slunečnice v Ostravě by 11 vojáků mělo pomáhat zajišťovat logistiku pro každé z deseti pobytových pater tohoto sociálního zařízení. V Domově pro seniory sv. Hedviky v Kravařích by 12 příslušníků armády o klienty přímo pečovalo. Zajišťovali by manipulaci s imobilními klienty, pomohli s podáváním stravy, zdravotníci pak podávali léky,“ řekl hejtman Ivo Vondrák. 


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama