prof. Ing. Jiří Drahoš, DrSc., dr. h. c. mult.

  • BPP
  • Praha 4
  • místopředseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2019 16:13:00

Jak bojovat proti dezinformacím? Omezit příjmy z reklamy

Jak bojovat proti dezinformacím? Omezit příjmy z reklamy

Na konferenci o dezinformacích zavítali do Senátu zástupci českých firem a odborníci na komunikaci a analýzu dat.

Ředitel Asociace komunikačních agentur (AKA) Marek Hlavica následně s podporou senátora Jiřího Drahoše představil prohlášení, podle něhož bude sdružení čítající téměř 70 mediálních, marketingových a reklamních agentur apelovat na své klienty, aby reklamu neumisťovali na dezinformačních platformách. Taková reklama podle expertů snižuje v očích zákazníků hodnotu a důvěryhodnost značky.

Jiří Drahoš na konferenci zmínil svou vlastní zkušenost s řetězovými e-maily během prezidentské kampaně a vyzval ke konkrétním krokům. „Je nejvyšší čas začít se v hybridní válce aktivně bránit. Ať již vhodnými opatřeními na internetových diskuzích, vymáháním platné legislativy i ve virtuálním prostoru či posilováním mediální gramotnosti, zejména u starší populace,“ uvedl senátor, který v horní komoře parlamentu zároveň předsedá Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice.

Na základě marketingových průzkumů je Marek Hlavica přesvědčen, že přestat využívat dezinformační weby jako reklamní prostor není z obchodního hlediska žádná oběť. „Existuje řada dalších způsobů, jak oslovit to samé publikum,“ řekl. Asociace komunikačních agentur očekává, že snížení příjmů z reklamy povede k omezení činnosti dezinformátorů, kteří staví na manipulaci a šíření nenávistných nálad ve společnosti. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama