prof. Ing. Jiří Drahoš, DrSc., dr. h. c. mult.

  • BPP
  • Praha 4
  • místopředseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2022 6:49:00

Věřím, že posuneme spolupráci mezi ČR a Tchaj-wanem

Věřím, že posuneme spolupráci mezi ČR a Tchaj-wanem

Komentář na facebookovém profilu ke spolupráci s Tchaj-wanem.

 Konkrétní spolupráce s Tchajwanem.

Na konci mé návštěvy jsme v Tchaj-peji podepsali celkem šest memorand o spolupráci. Dvě v oblasti polovodičů - první položilo základ pro uvažované centrum pro výzkum a vývoj chytrých čipů u nás a ve druhém je zcela konkrétní nabídka pro desítky našich studentů odjet na Tchaj-wan studovat polovodiče na tamějších špičkových univerzitách.

Ředitel Národního muzea Michal Lukeš podepsal smlouvy o spolupráci s National Taiwan Museum a National Palace Museum. Když to dobře dopadne, tak bychom mohli v Praze přivítat na výstavě jejich cenné sbírky.

Nakonec se také dohodla spolupráce mezi Univerzitou Karlovou a National Chengchi University a National Sun Yat-sen University o vzájemné výměně studentů a akademiků.

Velmi mě těší jaké výsledky si přivážíme zpět do Prahy a věřím, že to posune spolupráci mezi ČR a Tchaj-wanem na ještě lepší úroveň.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama