prof. Ing. Simeon Karamazov, Dr.

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.07.2017 7:33:00

Neschopnost vlády ohrozila ochranu našich památek

Neschopnost vlády ohrozila ochranu našich památek

Vyjádření k zamítnutí návrhu zákona o ochraně památkového fondu

 Sněmovna na včerejším jednání odmítla nový památkový zákon, který navrhovalo Ministerstvo kultury. Pan ministr Herman z KDU-ČSL označil tento zákon za svou prioritu. I přestože měl na přípravu zákona, který měl zprůhlednit a zefektivnit péči o památkový fond, dostatek času, předložil nakonec zmatený a chaotický materiál, se kterým nesouhlasila odborná veřejnost a nakonec ani vládní koalice. Norma totiž přinášela komplikace ve stavebnictví, hrozila, že se zastaví opravy památkově chráněných budov a vnášela nejasnosti do terminologie.

Je ostudné, s jak amatérským návrhem pan ministr před poslance dnes předstoupil a jak neschopnost současné vlády ohrozila ochranu našeho kulturního dědictví. Výsledek hlasování také ukazuje na faktickou neexistenci vládní koalice, která není schopna prosadit ani vládní návrh zákona.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama