prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR

  • TOP 09
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.02.2023 19:39:00

Pracujeme i na dlouhodobých řešeních

Pracujeme i na dlouhodobých řešeních

Reakce na facebookovém profilu na kritiku opozice kvůli nedostatku léků

 Tvrzení některých opozičních poslanců, že pro zajištění dostatku léků já či Ministerstvo zdravotnictví neděláme absolutní maximum, je naprosto absurdní a je to přesně naopak.

Jako lékař, ministr, ale koneckonců i táta čtyř dětí to mám jako naprostou prioritu. Funguje pracovní skupina vedená náměstkem Dvořáčkem, kterou jsem zřídil. Jsou v ní kromě zástupců ministerstva a SÚKL i zástupci velkodistributorů a lékárníků.

Na základě jednání této skupiny a aktuální situace pravidelně zasíláme zástupcům lékařů a lékárníků informaci, jaká je situace, co je dostupné a jaké jsou alternativy případně nedostupných léčiva a komunikujeme samozřejmě i s pediatry.

Já i pan náměstek Dvořáček pravidelně jednáme s výrobci léčiv. I díky tomu se podařilo zajistit nejen statisíce balení nurofenu před Vánoci, ale i další statisíce balení antibiotik napříč skupinami v urychlených či zcela mimořádných dodávkách.

Nejnověji je v těchto dnech zaváženo do lékáren 20 tisíc balení dětských penicilinových antibiotik.

Je jen úsměvné, že ti, co nás dnes z opozice nejvíce kritizují, měli řadu let ministra zdravotnictví a neudělali v tomto směru nic. My pracujeme právě i na dlouhodobých řešeních. Jednu novelu jsme prosadili už loni, další bude během jara.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama