prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc.

  • BPP
  • Hradec Králové
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.11.2020 9:15:00

Antivirus II začíná pomáhat, do mateřských škol míří tisíce respirátorů

Antivirus II začíná pomáhat, do mateřských škol míří tisíce respirátorů

S druhou vlnou koronavirové pandemie rozhodlo město o znovuzavedení balíčku pomoci hradeckým občanům s názvem Antivirus II. V rámci něj má dojít k rozdělení přibližně 2,8 milionu korun mezi hradecké podnikatele.

Nově bude zrušen poplatek za zábor veřejného prostranství do konce roku 2021. Úlevy na nájemném by se měli dočkat také podnikatelé užívající ke svému podnikání nebytové prostory ve vlastnictví města. Město už také nakoupilo třicet tisíc respirátorů typu FFP2, které budou v tomto týdnu distribuovány do mateřských škol, zaměstnancům městské policie a dalších městských organizací.

„Program Antivirus I, který jsme vytvořili jako formu pomoci v reakci na první vlnu koronaviru, se ukázal jako velmi efektivní. Je tedy zcela přirozené, že s příchodem druhé vlny koronaviru spouštíme další sérii několika opatření, která mají opět pomáhat při zvládání dopadů. Jedna z prvních aplikovaných pomocí balíčku Antivirus II je nákup třiceti tisíc respirátorů typu FFP2, které jsou určené pro hradecké mateřské školy, městskou policii a zaměstnancům dalších městských organizací. Během tohoto týdne budou postupně rozdělovány a rozváženy na místa,“ říká primátor města Hradec Králové Alexandr Hrabálek. Nákup třiceti tisíc respirátorů vyšel město na 560 tisíc korun včetně DPH. Více než 25 tisíc jich bude distribuováno do hradeckých mateřských škol. Další jsou připravené pro městskou policii a městské organizace.

Podnikatelé už také mohou v tuto chvíli počítat s posunutím termínu, do kdy je prominuta platba za zábor veřejného prostranství. „Nově jsme se rozhodli zrušit poplatky za zábor veřejného prostranství až do konce roku 2021. Chceme tím podpořit zejména kulturu i cestovní ruch včetně gastronomie. Poplatky za zábor veřejného prostranství se za rok dostanou na zhruba tři miliony korun, za dva roky je to dvojnásobná částka, která v rozpočtu města bude chybět. I přesto věříme, že podnikatelům, kteří museli během koronavirové pandemie dočasně stopnout nebo výrazně omezit svou činnost, tento krok pomůže a alespoň trochu ušetří náklady,“ doplňuje náměstkyně primátora pro oblast ekonomiky Monika Štayrová.

Další z opatření město chystá uvést do provozu. O jednotlivých krocích, stejně jako o vyvěšených formulářích s žádostmi, bude včas město informovat na webových a facebookových stránkách města.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama