prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc.

  • BPP
  • Hradec Králové
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.05.2021 11:30:00

Do škol se vracejí všechny děti, MHD obnovuje běžný provoz

Do škol se vracejí všechny děti, MHD obnovuje běžný provoz

V rámci postupného rozvolňování protiepidemických opatření se od pondělí 17. května vrací do hradeckých základních škol všechny děti, rotační výuka se ruší.

Změny nastanou i ve frekvenci testování žáků na koronavirus, nově bude stačit test provedený jednou týdně. K běžnému provozu se od pondělí kromě škol vrací také hradecké linky MHD.

Opět pojedou noční spoje a v jízdním řádu začne platit první sloupec nazvaný „Pracovní den“.

„Život ve společnosti se nám začíná postupně vracet k normálu. Od pondělí se do hradeckých základních škol mohou vrátit všichni žáci, jelikož rotační výuka bude zrušena. Stejně tak se zruší také testování na koronavirus ve školách ve frekvenci dvakrát týdně a nově bude probíhat už jen jednou za týden,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Bez omezení začnou také fungovat školní družiny i jídelny. Školy již nadále nebudou muset dodržovat povinnost homogenních tříd a skupin. „Obecně je ale doporučeno tento stav zachovat i nadále a zajistit, aby se žáci z různých tříd setkávali mezi sebou omezeně. V Hradci Králové je tato kompetence v rukách ředitelů škol, kteří mají naši plnou důvěru a s obnovením provozu si jistě poradí,“ doplňuje primátor.

Od pondělí 17. května se také obnovuje běžný provoz hradecké MHD. Pro jízdní řády bude opět v pracovních dnech platit první sloupec nazvaný „Pracovní den“. Kromě školních linek č. 5Š, 10Š, 12Š, 16Š, 23Š, 25Š, které jsou již v provozu od 12. dubna, bude obnoven také provoz nočních linek č. 51, 52, 53, 54. I nadále platí povinnost nosit ochranu dýchacích cest ve všech prostředcích MHD, na nástupištích, v přístřešku i čekárně MHD, v terminálu hromadné dopravy nebo v sídle Dopravního podniku města Hradce Králové.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama