prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc.

  • BPP
  • Hradec Králové
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.09.2022 16:47:00

Hradec Králové poslal finanční pomoc na opravu školky v partnerském Černihivu

Hradec Králové poslal finanční pomoc na opravu školky v partnerském Černihivu

Na opravu oken mateřské školky ve válkou poničeném ukrajinskému Černihivu posílá Hradec Králové 300 tisíc korun. Využije k tomu příspěvky, které na transparentní účet města poslali lidé na obnovu partnerského města.

Černihiv byl v prvních týdnech ruské agrese jedním z nejvíce zasažených měst, nyní se toto téměř třísettisícové město na severu Ukrajiny pomalu vrací do normálního života.

Ani ne týden po zahájení ruské agrese město Hradec Králové uvolnilo dva miliony korun na pomoc Ukrajině a ukrajinským občanům, kteří utekli před válkou. Na jaře se ze sbírkového účtu podařilo pořídit speciální hloubkové čerpadlo, které bylo potřeba koupit pro obnovení dodávek vody v Černihivu. „S primátorem Černihivu jsme si pak několikrát psali ohledně další možné pomoci ze strany Hradce Králové a začátkem září nás oslovil s konkrétním požadavkem přispět na opravu poničené mateřské školky č. 14 Malyatko. Je nám jasné, že dar ve výši 300 tisíc korun nebude stačit na kompletní práce spojené s opravami ve školce, ale přátelé v Černihivu jistě ocení jakoukoliv pomoc, obzvláště nyní před blížící se zimou. Velmi si vážíme příspěvků, které lidé z našeho města a okolí na sbírkový účet poslali, a moc jim za to děkuji,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

Shodou okolností si Černihiv dnes, 21. září, připomíná 79. výročí osvobození města během II. světové války. V současné době však v Černihivu probíhá diskuse, zda termín nestanovit k některému jinému významnému datu, jako například udělení magdeburských práv městu v roce 1623. Více ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama